Problemi za Đokovića

June 22, 2005 by Earl Watts
No Comments

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se na popisu igrača koji bi mogli nastupati na turniru iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

Ipak, nije poznato hoće li i ovdje zaigrati. Organizatori turnira postavili su jasan uslov da učestvovati mogu samo vakcinisani igrači, a još uvijek nije poznato je li Đoković primio vakcinu protiv koronavirusa.

Nakon što je Đoković deportovan iz Australije gdje je, kako je bilo rečeno, predstavljao opasnost po zdravlje i red te zbog javnog interesa, a samim tim nije bio u mogućnosti igrati tenis uzivo i tako braniti naslov na AO, otvorilo se pitanje na kojim će turnirima uopšte moći nastupati.

Ukoliko se u međuvremenu situacija nije promijenila, sada je jasno da na “petom Grand Slamu” neće moći zaigrati jer organizatori su utvrdili da će od svih tražiti dokaz o potpunom vakcinisanju i neće biti izuzetaka, prenosi Index.hr.

Novak Đoković i Roger Federer su rekorderi s pet osvojenih naslova na ovom kalifornijskom Mastersu. Na njemu bi trebao nastupati i Rafael Nadal koji je na AO prestigao obojicu i osvojio svoj 21. Grand Slam naslov. Na listi tenisera s najviše osvojenih Mastersa trenutno je prvi Đoković s 37 titula, Nadal ima tek jednu manje.